053 - 43 11 291 volg ons op

BEL 053 - 43 11 291  

/

Landgoed Twickel kiest voor Fineo Vacuümglas

Landgoed Twickel: het historische hart van Twente. Twickel is het grootste particuliere landgoed van Nederland, bestaande uit 4300 hectare en 200 gebouwen, waarvan 80% monumentaal. De schaal, leeftijd van de gebouwen en de behoefte tot conservatie roepen echter ook meteen weer problemen op. Hoe kun je in de wereld van vandaag, waarbij duurzaamheid cruciaal is, zo’n landgoed op een toekomstbestendige manier runnen?

Hoe behoud je de balans tussen het gebruik van oude materialen en verduurzaming? Dit spanningsveld tussen verduurzaming en de wil om van historisch erfgoed te conserveren behoeft lastige beslissingen. Gebr. van der Geest denkt mee in oplossingen voor de verduurzaming van de monumentale panden. Het aanbrengen van Fineo vacuümglas, waar Gebr. van der Geest dealer van is, past dan ook perfect in de wijze waarop Landgoed Twickel de gebouwen toekomstbestendig wil maken.

De monumentale panden hebben van oorsprong smalle kozijnen, waardoor de moderne soorten isolatieglas afbreuk doen aan de authenticiteit. Fineoglas is echter slecht 6 mm dik en heeft een U-waarde van 0,7. Het glas isoleert bijzonder goed, is geluidwerend en laat meer daglicht door als alternatieve glassoorten. Fineo glas biedt comfort binnenshuis is daarnaast ook nog een duurzaam, circulair product dat bijdraagt aan een een betere leefomgeving. Redenen te over waarom Landgoed Twickel voor het gebruik van Fineo vacuümglas heeft gekozen in alle bestaande raam- en deurkozijnen.

Met een warmtecamera is goed te zien welke vooruitgang er in energiebesparing kan worden gemaakt. In de foto’s hieronder zijn scans te zien waarbij duidelijk zichtbaar is welke ruit al vervangen is. De felgele vlakken zijn de originele ramen, de oranje tot paarse delen zijn de vervangen en geïsoleerde delen.

Gebr. van der Geest is dé partner als het om vastgoedonderhoud gaat!

© 2016 Gebr. van der Geest