053 - 43 11 291 volg ons op

BEL 053 - 43 11 291  

/ /

Eendekroos maakt Gebr. van der Geest nog "Groener"

Om de toegevoegde waarde van eiwitten uit Eendenkroos te bepalen, voor de droging van bijvoorbeeld verf en lijm, is Gebr. van der Geest Schilder- en vastgoedonderhoud een duurzame samenwerking aangegaan met o.a. vloerenspecialist Unipro uit Haaksbergen. Bas van der Geest, mede-eigenaar van Gebr. van der Geest, is hiermee benoemd tot waterheer van Lankheet.

In de vijvers van het waterpark op het Landgoed Lankheet in Haaksbergen is deze week de teelt van Waterlinzen begonnen. Deze kleine waterplantjes staan ook bekend als eendenkroos en leveren tien maal zo veel eiwitten als soja.

Met de teelt van Waterlinzen op Lankheet kan een tussenproduct gemaakt worden met een hoog eiwitgehalte. Gebr. van der Geest wil kijken hoe deze ontwikkeling ingezet kan worden om hun totaalonderhoudsbedrijf nog meer te vergroenen. Provincie Overijssel onderschrijft het belang van biobased ontwikkelingen en ondersteunt dit onderzoek met een subsidie. Naast bijvoorbeeld een verbeterde droging van verf- en lijmsoorten zal het eiwitproduct toegepast kunnen worden in vlees vervangende voedingsproducten.

Onderdeel MVO-beleid   

Deze ontwikkeling past naadloos in het “Groene” MVO-beleid dat Gebr. van der Geest al langer voert. Zo ontvingen ze als eerste onderhoudsbedrijf de Lean en Green Award, waaraan een hoge ambitie aan CO2 reductie voor het wagenpark ten grondslag ligt. Daarnaast is reeds met de overname van Rolsma Advanced Biobased Paints in 2011, een grote stap gezet om een gezonder werkklimaat voor de schilders te realiseren door de inzet van natuurlijke lijnolie verven.

Terug

03-07-2015

Gebr. van der Geest is dé partner als het om vastgoedonderhoud gaat!

© 2016 Gebr. van der Geest