053 - 43 11 291 volg ons op

BEL 053 - 43 11 291  

/ /

BCorp Twente: Denken in generaties en niet in kwartalen

Artikel website twente.com, december 2020

“In 2010 verscheen ons eerste MVO verslag”, zo begint Bas van der Geest van Gebr. van der Geest schilder- en Vastgoedonderhoud met de beantwoording van de vraag: “Waarom doen jullie mee aan het initiatief BcorpTwente?” “Onderwerpen als innovatie en duurzaamheid zitten in het DNA van ons bedrijf”, zo vervolgt Bas gedreven. Bas neemt samen met collega ondernemers deel aan het leer-werk-doe-traject ‘BcorpTwente’, dat word georganiseerd door Saxion Conscious Business en Eshuis Accountants en Adviseurs. Een initiatief dat mede mogelijk wordt gemaakt door een bijdrage vanuit de Agenda voor Twente.

“Wij willen als bedrijf duurzaam denken én doen”, zo stelt Bas. “Of het nu gaat om de ontwikkeling en het gebruik van lijnolieverf of om Denimtex waarmee we circulair textielbehang maken van bijvoorbeeld oude jeans, we doen er van alles aan om ons zelf scherp te houden en onze sector wakker te schudden”.

Denk in generaties en niet in kwartalen

“Naast de technische innovaties waarmee we maatschappelijk impact willen maken, zijn mijn broer Dick en ik nauw betrokken bij de doorontwikkeling van onze sector. Met de rol van voorzitter van de Schildersvakopleiding die Dick vervult en mijn eigen rol in het landelijk bestuur van de FOSAG Sector Vastgoed onderhoudsbedrijven, jagen we een duurzame toekomst van onze vak aan. Daarbij beseffen we ons dat we in onze sector en in ons bedrijf moeten kijken naar meervoudige waarde. We zijn niet voor niets een familiebedrijf dat denkt in generaties en niet in kwartalen”. 

“Het is voor ons logisch om mee te doen aan BcorpTwente. De B Corp standaard helpt ons onze visie, die we ontlenen aan onder andere de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties, te vertalen naar concrete acties. Daarnaast geeft B Corp de mogelijkheid onze initiatieven extern zichtbaar en toetsbaar te maken, of anders gezegd het is een hulpmiddel in de reis naar betekenisvoller ondernemen. Dit doen we primair vanuit een intrinsieke motivatie, waarbij we merken dat onze opdrachtgevers – zeker in de publieke sector - meer en meer om onze visie gaan vragen op bijvoorbeeld de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Maar ook consumenten stellen terecht kritischer vragen over bijvoorbeeld de mate waarin we milieubelastend werken”.

Terug

23-12-2020

Gebr. van der Geest is dé partner als het om vastgoedonderhoud gaat!

© 2016 Gebr. van der Geest