053 - 43 11 291 volg ons op

Dé ultradunne glas oplossing voor
monumenten en renovatieprojecten 

/

Fineo vacuümglas

Met een glas dikte van slechts 6 mm, maximale isolatie en comfort  

Glas producent AGC heeft in samenwerking met Panasonic het baanbrekende nieuwe fineo vacuümglas ontwikkelt. Door toepassing van nieuwe technologiën is een glas ontstaan met een gelijkwaardige isolatiewaarde als het veel dikkere triple isolatieglas.

Fineo vacuümglas combineert excellente energieprestaties met fraaie esthetiek. Het ranke profiel zorgt ervoor dat het probleemloos in bestaande kozijnen of nieuwe ramen en vliesgevels kan worden ingebouwd. Anders dan bij eerdere vacuümglastechnologieën heeft dit unieke product van AGC geen zichtbare evacuatiepoort die het zicht belemmert. Bovendien heeft het zeer dunne randafdichtingen, waardoor een maximaal zichtvlak ontstaat.

AGC biedt de meest geavanceerde technologie voor glas met vacuümisolatie die vandaag de dag beschikbaar is. AGC zorgt daarmee voor optimaal comfort door de prestaties van traditioneel isolatieglas te overtreffen.

De evolutie van glas

De functionaliteit van glas maakt een ongekende ontwikkeling door. Naast lichtdoorlaat, thermische en geluidsisolatie worden ook aspecten als circulariteit, arbo-vriendelijkheid en niet te vergeten de esthetica steeds belangrijker. Ook het overkoepelend orgaan voor de corporatiesector AEDES is erg enthousiast over de toepasseing voor woningbouwcorporaties!

De belangrijkste eigenschappen van FINEO

De voordelen

Het ideale glas voor monumenten en renovatieprojecten

Met zijn uitstekende thermische en geluidsisolerende eigenschappen draagt Fineo sterk bij aan de verbetering van de energieprestatie en het verblijfscomfort. Doordat Fineo ultradun is, hoeft bij renovatie de sponning van het kozijn niet te worden uitgefreesd en blijft de monumentale uitstraling optimaal behouden. Beter resultaat dus bij minder arbeidsuren!

Toepassingen

De lage Ug-waarde, de geringe dikte, en het lage gewicht maakt Fineo met name aantrekkelijk voor de monumentale markt en vastgoedverbeteraars. In bestaande kozijnen ontbreekt vaak de ruimte om goed te isoleren, terwijl het wel de wens is bij dat soort panden om zoveel mogelijk de authentieke uitstraling en materialen te behouden. Specifiek voor de monumentale markt speelt AGC door de mogelijkheid aan te bieden om het Fineo te lamineren met monumentaal glas.

Een ander voordeel van Fineo is dat verkeersgeluid beter dempt dan regulie isolatieglas. Vergeleken met conventionele beglazingen levert FINEO een verbetering van +3 dB (Rw + Ctr).

AGC heeft Gebr. van der Geest geselecteerd als Fineo installatie partner.

Lees hier hoe landgoed Twickel haar glaswerk heeft venieuwd met Fineo Vacuümglas.

Meer weten? Neem contact op via info@gebrvandergeest.nl of bel 053 - 43 11 291

Gebr. van der Geest is dé partner als het om vastgoedonderhoud gaat!

© 2016 Gebr. van der Geest